mgr Marta Król-Karczmarczyk
19 Sty

Kokosowa granola

Kokosowa granola to idelany dodatek do jogurtu :) A jeśli uformujemy większe porcje z naszej masy, otrzymamy pyszne ciasteczka :)

Granola jest bardzo szybka i prosta w przygotowaniu. ;)

Składniki:

- pół szklanki płatków owsianych

- pół szklanki płatków jęczmiennych

- pół szklanki wiórków kokosowych

- pół szklanki żurawiny suszonej

- łyżka miodu

- łyżka masła

- jajko. 

Jajko roztrzepać z masłem. Następnie należy dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Z masy uformować dowolnej wielkości kształty i wyłożyć na blaszkę. Piec w piekarniku w 160 stopniach przez około 15 minut, do zarumienienia się granoli. Najlepiej podawać z jogurtem naturalnym i owocami. Smacznego! :)

Twój komentarz




POKAŻ