mgr Marta Król-Karczmarczyk
05 Sty

Bezglutenowy omlet z mąki jaglanej

Omlet z mąki jaglanej to świetna alternatywa dla osób, które nie tolerują glutenu. Jest prosty i szybki w przygotowaniu. :)

 Do wykonania omletu potrzebne są nam następujące składniki:

- 2 jajka i jedno białko

- 3 płaskie łyżki mąki jaglanej

- pół łyżeczki miodu

- szczypta sody

- olej do posmarowania patelni.

 

Białka ubijamy na pianę. Następnie dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy. Kolejno dodajemy pozostałe składniki: mąkę, szczyptę sody i miód. Dokładnie mieszamy. Gotową masę wlewamy na rozgrzaną wcześniej patelnie, posmarowaną olejem. Smażymy pod przykryciem na małym ogniu. Gotowy omlet podajemy z ulubionymi dodatkami :) Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ