mgr Marta Król-Karczmarczyk
11 Paź

Owsianka z karmelizowaną gruszką

Świetny pomysł na jesienne, rozgrzewające śniadanie.:)

Składniki:

Płatki owsiane 5 łyżek (50 g)
Mleko krowie/sojowe 1 szklanka (250 g)
Gruszka średnia sztuka (120g)
Imbir mielony szczypta
Cynamon szczypta 
Miód łyżeczka (12g)
Orzechy laskowe 5 sztuk (10 g)
Sok z cytryny 1 łyżka (6 g)

Sposób przygotowania:

Płatki przygotować zalewając ciepłym mlekiem, przełożyć do miseczki. Gruszkę pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Wrzucić na patelnię z odrobiną wody. Dodać imbir, cynamon, miód i dusić około 5 minut aż gruszka zmięknie. Owsiankę polać gruszką karmelizowaną i posypać posiekanymi orzechami. Smacznego!:)

Twój komentarz




POKAŻ