Składniki:
Jajo 200g 4 sztuki
Pieczarka surowa 180g 4 duże sztuki
Czosnek 5g 1 ząbek
Natka pietruszki 12g 2 łyżeczki
Oliwa z oliwek 10g 2 łyżeczki
Jogurt naturalny 2% 30g 3 łyżeczki
Szczypiorek 20g 4 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo, następnie ostudzić, obrać ze skorupki i przekroić na pół. Żółtka wyjąć do miski i rozgnieść, a białka ułożyć na półmisku. Pieczarki umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i smażyć na oliwie ze startym czosnkiem aż woda odparuje z pieczarek. Gdy pieczarki ostygną, połączyć je z żółtkami. Farsz dokładnie wymieszać. Dodać posiekaną natkę pietruszki, jogurt oraz sól i pieprz. Miejsce po żółtku napełnić farszem. Udekorować posiekanym szczypiorkiem.
Kontakt:
- 883 547 072
mgr Marta Król-Karczmarczyk
OPINIA PACJENTA: Gorąco polecam Panią Martę! Jest to osoba zaangażowana i zawsze uśmiechnięta. Uważnie słucha potrzeb pacjenta. Dieta smaczna, urozmaicona i łatwa w przygotowaniu. Wspaniała współpraca. Odchudzanie z Panią Martą to przyjemność! Dietetyk z ogromną wiedzą i chęcią pomocy innym.
20.07.2018
Twój komentarz