mgr Marta Król-Karczmarczyk
09 Maj

Muffinki jajeczne ze szparagami

Pyszny, wiosenny przepis :)

Szparagi na straganach warzywnych zachęcają nas do wypróbowania wiosennych przepisów🙂Dzisiaj mam dla Was muffinki jajeczne ze szparagami😋

Składniki na 5 sztuk:

250g - 5 jajek

125g - 5 szparagów

5g - łyżeczka oliwy

50g - kawałek papryki

25g - kawałek pora

Pora posiekać w piórka, paprykę pokroić w kosteczkę. Ze szparagów usunąć zdrewniałe końce i pokroić je w około 1 cm plastry, pozostawiając końcówki. Poddusić warzywa (poza końcówkami szparagów) na patelni z oliwą, przełożyć do foremek na muffinki. Jaja roztrzepać z przyprawami (np. solą i pieprzem). Wlać do foremek, na wierzchu ułożyć końcówki szparagów. Zapiekać 20 minut w 200 stopniach. SMACZNEGO!

Twój komentarz




POKAŻ